Jak skutecznie zwiększyć plon Twojej uprawy?

Sprawdź jak działa Amalgerol

Unikalna mieszanina naturalnych substancji
organicznych i mineralnych.
Biologiczny środek wpływający na wzrost roślin.
Dostarcza składniki odżywcze
drobnoustrojom glebowym.
Amalgerol to wzrost jakości i wielkości plonów - wg rezultatów z badań terenowych.

Amalgerol to wzrost jakości
i wielkości plonów!

Średni przyrost plonu rzepaku po zastosowaniu Amalgerolu.
Rzepak
+ 450 kg/ha*
to średni przyrost plonu po zastosowaniu Amalgerolu w dawce 5 l/ha wiosną z 30 doświadczeń bez stosowania fungicydów i nawozów dolistnych.
Średni przyrost plonu zbóż po zastosowaniu Amalgerolu.
Zboża
+ 540 kg/ha*
wyniósł średni wzrost plonu w 30 europejskich doświadczeniach przy stosowaniu samego Amalgerolu.
Średni przyrost plonu ziemniaków po zastosowaniu Amalgerolu.
Ziemniaki
+10%*
przyrostu plonu ziemniaków po zastosowaniu Amalgerolu w doświadczeniach ścisłych w 9 krajach.
Średni przyrost plonu buraków cukrowych po zastosowaniu Amalgerolu.
Buraki cukrowe
+ 4 tony/ha*
+ 0,4% zawartości cukru*
średni wzrost po zastosowaniu Amalgerolu w burakach cukrowych w doświadczeniach europejskich.
* rezultaty działania Amalgerolu w badaniach terenowych

Stymuluje roślinę

Amalgerol korzystnie wpływa na:

  • Amalgerol korzystnie wpływa na kiełkowanie nasion

    Kiełkowanie nasion

  • Amalgerol korzystnie wpływa na odporność na choroby i trudne warunki zewnętrzne

    Odporność na choroby
    i trudne warunki zewnętrzne

  • Amalgerol korzystnie wpływa na ulistnienie

    Ulistnienie

  • Amalgerol korzystnie wpływa na rozwój korzeni i wzrost łodygi

    Rozwój korzeni i wzrost
    łodygi

  • Amalgerol korzystnie wpływa na czas dojrzewania

    Czas dojrzewania

  • Amalgerol korzystnie wpływa na kwitnienie i owocowanie

    Kwitnienie i owocowanie

  • Amalgerol korzystnie wpływa na trwałość roślin podczas przechowywania

    Trwałość roślin podczas przechowywania

Czy wiesz że..?

Amalgerol
do 70%
asymilatów
Młode rośliny na początku wegetacji do 70% wszystkich wytworzonych asymilatów przekazują do korzeni.
Część z nich wykorzystana jest do budowy systemu korzeniowego. To wpływa pozytywnie na procesy prowadzące do wysokich plonów.
Druga część na wydzieliny korzeniowe, będące pożywką dla drobnoustrojów glebowych.

Amalgerol częściowo zastępuje niektóre z tych wydzielin zmniejszając wydatek energetyczny rośliny na ich wytworzenie w krytycznym momencie, jakim jest początek wegetacji. Roślina tym samym nie musi przeznaczać tak dużej ilości asymilatów na wydzieliny korzeniowe, a może je wykorzystać na wzrost korzeni, łodyg i liści.

Amalgerol częściowo zastępuje niektóre z tych wydzielin zmniejszając wydatek energetyczny rośliny na ich wytworzenie w krytycznym momencie, jakim jest początek wegetacji.

Ożywia glebę

6 najważniejszych właściwości
w oddziaływaniu Amalgerolu na glebę

Zwiększa aktywność mikroorganizmów glebowych nawet do 200% (azobakter, bakterie rozkładające celulozę i chitynę antagoniści nicieni i fuzarium).

Zwiększa aktywność mikroorganizmów glebowych nawet do 200% (azobakter, bakterie rozkładające celulozę i chitynę antagoniści nicieni i fuzarium).

Poprawia przebieg mikoryzy w glebie ponad 7– krotnie, powoduje to kolonizacje i powiększenie systemu korzeniowego.

Poprawia przebieg mikoryzy w glebie ponad 7– krotnie, powoduje to kolonizacje i powiększenie systemu korzeniowego.
Zwiększa zdolność do pobierania wody i składników mineralnych.

Zwiększa zdolność do pobierania wody i składników mineralnych.

Wzmacnia ochronę korzeni przed patogenami.

Wzmacnia ochronę korzeni przed patogenami.
Zwiększa odporność rośliny na suszę.

Zwiększa odporność rośliny na suszę.

Zmniejsza zagęszczenie gleby przez intensywny rozwój drobnoustrojów i organizmów wyższych.

Zmniejsza zagęszczenie gleby przez intensywny rozwój drobnoustrojów i organizmów wyższych.




Zastosowanie

Zapytaj o produkt

Amalgerol - Plony i gleba takie jak trzeba!

Wszelkie prawa zastrzeżone Cheminova Sp. z o.o.


Wróć do góry