Stosowanie

Amalgerol - stosowanie rzepak

Rzepak

Rzepak ozimy nie znosi zbytniego zagęszczenia warstw ornej i podornej co prowadzi do zaburzeń w rozwoju systemu korzeniowego. Nie powinien być uprawiany na glebach o wyraźnie wykształconej podeszwie płużnej.

Czytaj więcej

Amalgerol - stosowanie zboże

Zboże

Na plonowanie zbóż, a zwłaszcza pszenicy ozimej korzystnie wpływa wczesne wznowienie wegetacji wiosną. Wydłuża się wtedy okres trwający do kłoszenia, sprzyjając lepszemu wykorzystaniu wody z opadów zimowych, wyrównaniu architektury łanu, zawartości kłosów.

Czytaj więcej

Amalgerol - stosowanie kukurydza

Kukurydza

Temperatura zwłaszcza w początkowym okresie kiełkowania i wschodów jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na rozwój i plonowanie kukurydzy. Szybkie kiełkowanie zapewnia temperatura powyżej 10°C. W niższych temperaturach kiełkowanie i wschody są wydłużone i nierówne.

Czytaj więcej

Amalgerol - stosowanie burak cukrowy

Burak cukrowy

Burak cukrowy daje obfite plony na glebach głębokich o uregulowanych stosunkach powietrzno-wodnych i o właściwościach fizycznych gleby umożliwiających penetrację powietrza i wody w głąb warstwy ornej oraz zdolności do zatrzymywania wody.

Czytaj więcej


^

Ta strona używa plików COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.Zgadzam się